SNK Evropští demokraté - Fungující stát | Kvalitní život | Prosperující společnost
< Zpět / Komunální a senátní volby 2022 / Komunální volby 2022 se blíží!
Pokračujte prosím výběrem sekce:
Komunální volby 2022 se blíží!
Čtyři roky utekly jako voda a SNK Evropští demokraté se opět chystají na své stěžejní volby, tedy volby komunální. Proč stěžejní? To je jednoduchá otázka. Komunální volby jsou ty, kde máme nejblíže k občanům. V místních samosprávách znají naše názory a postoje a mohou reálně posoudit naši práci. V těchto volbách se nám navíc dlouhodobě daří uspět. Pro připomenutí, v těch zatím posledních, konaných v roce 2018, se nám podařilo získat celkem 328 mandátů ve 106 obcích.
86cf1dec91cf34e5b90e7839e481d6ca_resize=680,383_

SNK ED si uvědomuje, že naše hlavní síla je především v komunálních, potažmo krajských volbách, kde se nám  daří získávat úspěchy našich kandidátů. V současné době působíme v zastupitelstvech krajů Pardubického, Vysočiny, Středočeského a Ústeckého. 

Naopak co se týká dalších "větších voleb", nesnažíme se stavět vlastní kandidátky a naopak podporujeme kandidátky podobně smýšlejících stran. Ve volbách do Evropského parlamentu to tak byla kandidátka KDU ČSL, pro volby do Poslanecké sněmovny jsme oficiálně podporovali kandidátku SPOLU. Myslíme si, že je to logická cesta a nedochází tak ke zbytečnému tříštění hlasů.

Nyní je již potřeba se zaměřit na podzimní volby komunální. Pan prezident sice ještě oficiální termín voleb nevyhlásil, ale dá se očekávat, že proběhnou začátkem října 2022. Na Republikovém sněmu SNK ED, který nás čeká 9. dubna v pražském hotelu Globus, bude zcela jistě velká a plodná diskuse k tomuto tématu. Naším hlavním cílem nesmí být nic jiného, než postavení kandidátek ve všech krajích ČR. Zde se jako obvykle očekává spolupráce a podpora od našich krajských organizací, které jsou nejblíže lidem a kandidátům v komunální úrovni.

Mohu Vás ujistit, že hlavní kancelář SNK ED, potažmo celé vedení, budou v případě potřeby nápomocny s veškerou legislativou týkající se komunálních voleb. Neváhejte se proto na nás či krajské organizace obrátit. Rádi budeme nápomocni.

René Živný, předseda SNK ED

© 2007 SNK Evropští demokraté, Malá Štěpánská 7, 120 00 Praha 2, info@snked.cz
Vygenerováno Marketingovým a publikačním Systémem Animáto. Realizace www.wamak.com.